boendemedmera.blogg.se

Hej! Jag som bloggar heter Claudia Wörmann och arbetar med bostäder i mitt dagliga yrkesliv. Det finns ingen roligare bransch att arbeta i. En bransch där ekonomi möter känslor, och som engagerar och berör människor oavsett bakgrund. Alla bor, oavsett om det är en koja i skogen eller en våning högst upp. Jag blandar tankar och funderingar helt fritt. Åsikterna är mina egna. Kom gärna med input, det är roligt med diskussion! Välkommen!

Nej tack till plinkeplonkmusiken

Boende Permalink1
Jag tänker mycket på stadplanering och längtar tillbaka till som det var förr. Nej, absolut inte i allt, men en påtaglig planeringsdetalj har jag hängt upp mig på.
 
Idag när nya kvarter planeras byggs husen med bostäder oftast hela vägen ned till markplan. Jag förstår de ekonomiska incitamenten till att det blivit så. Men tänk vilka levande kvarter vi skulle få om alla fastigheter hade verksamhet i bottenplan.  Som det var förr.
 
 
Och vem har bestämt att stora shoppinggallerior är charmiga, att det är vad vi behöver? Gå inomhus i stora hangarliknande byggnader med plinkeplonkmusik och oändliga rader av affärer och annan service. Exakt hur charmigt är det på en skala? Det är inte snällt mot människorna. Så nu fick jag det sagt.
Till top